feb 14, 2014

De tijd vliegt

We zijn begonnen! De eerste muren zijn gesloopt, de tegels van de slechts 16 oude badkamers verdwijnen in rap tempo en uit de oude slachterij verdwijnt de ene na de andere ingewikkelde installatie. Nog 4 maanden splinters in de vingers, stof in de ogen en hopelijk geen spijkers door mijn schoenen (ja ik weet het, ik zou eigenlijk veiligheidsschoenen moeten dragen!) en Chalet Sonnentanz opent haar deuren!

Na de laatste blog van 3 januari hebben de ontwikkelingen zich in razend tempo opgevolgd. Onze oproep  via Facebook en website heeft nog aardig wat gasten opgeleverd, zodat we naast de drukke werkzaamheden ook nog eens regelmatig gasten over de vloer hadden. Een mooie test om te zien hoe we onder enorme “druk” presteren. Nou, dat ging ons dus goed af. De gasten hebben ons weer tevreden verlaten, we hebben aardig volgens schema door kunnen werken en we zijn er, voorlopig, zonder burn-out doorheen gerold. Op dit moment hebben we de laatste gasten over de vloer en zodra die vertrokken zijn kunnen we naast het slopen ook gaan beginnen met bouwen.

Voor de hele bouw hebben we 4 maanden de tijd, want rond 1 juli staan de eerste gasten voor de deur, gelukkig hebben we begrepen dat de Oostenrijkers gewend zijn om met strakke deadlines te werken en dat ze deze ook altijd halen. Vooruit, bijna altijd, maar aangezien tot nu toe alles op rolletjes loopt gaan we er maar van uit dat dit zo blijft. Sowieso merken we dat ze in Oostenrijk veel op het laatste doen, maar dat dan alsnog alles goed komt. Een paar dagen voor we beginnen met bouwen en nog steeds wachten op de definitieve ontwerpen voor de nieuwe appartementen. Spannend, aber so geht’s hier! Zodra ze definitief zijn zullen we ze op de website plaatsen.

Over de tekeningen gesproken, het geeft wel weer een kick om te zien wat er in dit enorme huis van ons allemaal mogelijk is en waar we over een paar maanden over beschikken. 8 prachtige appartementen om te verhuren, een mooie eigen woning met tuin op het zuiden en geweldig uitzicht en verder alle faciliteiten die we ons maar kunnen wensen en waarmee we onze gasten een onbezorgde vakantie kunnen laten beleven.

Inmiddels zijn ook de Olympische Spelen in Sotsji begonnen. Waar jullie Nederlanders natuurlijk helemaal gek worden van het schaatsen zijn “we” hier leip van alle sneeuwsporten. Skiën, snowboarden, skispringen, biatlon, het gaat over alles behalve over schaatsen. In onze Oostenrijkse versie van de Telegraaf, op TV, waar dan ook, als ik iets van het schaatsen zou willen zien heb ik pech, ze hebben het er niet over. Helaas, want het is natuurlijk wel mooi dat de Nederlandse schaatsers het zo goed doen. 

Inmiddels is het alweer half februari en kunnen we concluderen dat:
- de winter hier nog steeds niet echt heeft toegeslagen, maar dat ze hier in Zell am See – Kaprun uitmuntend pistes kunnen prepareren
- het aantal likes op onze Facebookpagina gestaag groeit, maar dat we er zeker meer kunnen gebruiken, dus svp blijven delen en liken!
- de Oostenrijkse bureaucratie op volle toeren draait, maar
- de kinderbijslag heel veel lang wachten goed maakt

Tot zover weer live vanuit Piesendorf, terug naar Nederland, Grüß Gott!