jan 3, 2014

De achtbaan continues

Wat een maand.. December is altijd al een drukke periode geweest en de afgelopen 6 maanden waren sowieso onrustig, maar december 2013 gaat toch wel de boeken in als hectisch..

Eind november, begin december de eerste vrienden en familie uit Nederland op bezoek gehad, hele speciale momenten, na een paar maanden op ons zelf aangewezen te zijn. Trots om aan goede vrienden en ouders onze nieuwe woonomgeving te laten zien. Onze prachtige nieuwe omgeving mogen we wel zeggen, want nu na 3 maanden maakt deze plek nog steeds erg veel indruk. Iedere dag een nieuw uitzicht, iedere dag ontdek je weer iets nieuws als je uit het raam kijkt. Ja, we denken dat we wel mogen zeggen dat het hier mooi is en daar proberen we zo veel mogelijk van te genieten en dat kan op allerlei manieren. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan hier!

De eerste weken van december veel in ons nieuwe huis bezig geweest, zodat we daar half december enigszins fatsoenlijk onze intrek zouden kunnen nemen en vervolgens op zaterdag 14 december met de trein naar Nederland gereisd, een aanrader! Binnen 12 uur van deur tot deur, in dit geval zonder enige vertraging, en dat voor maar 69 Euro!

Op zondag 15 december de verhuiswagen ingepakt en op maandag de 16e in 14 uur weer terug naar Piesendorf gekacheld, waar we onze laatste nacht in het Pension van “surrogaatoma” Resi doorgebracht hebben. Dinsdag 17 december de vrachtwagen uitgeladen, de inboedel bij Resi opgehaald en thuis weer uitgeladen en vervolgens gaan proberen alles een plekje te geven. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan… Van 90m2 in Rotterdam naar 1200m2 in Piesendorf, waar laat je het allemaal..?

Gelukkig hebben we voor de meeste spullen nog dezelfde week een mooie plek kunnen vinden. De meiden hebben een grote eigen slaapkamer met eigen badkamer en op de begane grond hebben we een gezellige woonkamer gecreëerd, met bijpassende reuze kerstboom.

Tussendoor ook nog even de gastenkamers voor ons kerstbezoek in orde gemaakt en de duurste tank uit ons leven afgerekend. Stoken moet in dit enorme pand namelijk op olie en dat gaat niet per 50 liter tank.. Meteen maar 2000 liter aan laten rukken tegen 93 cent per liter.. Auw in de portemonnee, maar wel lekker warm.

Op 31 december de hectische maand en een hectisch jaar afgesloten met een gezellig Oud & Nieuw feestje. Hoogtepunt van de avond was toch wel onze buurman Hans, die ons lichtelijk aangeschoten, zeg maar gerust dronken, een gelukkig nieuw jaar toe kwam wensen en en passant besloot onze glazen gevuld met een mooie Moët & Chandon af te toppen met een scheut goedkope Prosecco..  Genieten maar!

Op 3 januari afscheid genomen van de laatste gasten en ook van ons eigen vakantiegevoel, want nu gaat het pas echt beginnen. Een geslaagde eerste kerst en Oud & Nieuw hier in Oostenrijk en zeer benieuwd naar wat de komende periode gaat brengen..

Al met al
- kunnen al onze gasten heel goed begrijpen waarom we hier zijn gaan wonen
- snappen we dat zelf ook erg goed
- zijn katers in Oostenrijk hetzelfde als in Nederland
- is stoken op olie een pijnlijke aangelegenheid voor de portefeuille
- zijn we op zoek naar een jong gezin / stel / echtpaar dat in de maand januari tegen een zacht prijsje een paar nachten of gewoon een hele week bij ons wil logeren, want het bevalt ons uitstekend als gastheer en gastvrouw! (interesse? Stuur een mail naar info@chaletsonnentanz.nl!)

We houden jullie uiteraard op de hoogte, Grüß Gott!