dec 3, 2013

Tja, daar zit je dan...

Pats, boem, daar zitten we dan, met ons blije gezicht in het land van onze  dromen, nou ja, dromen.. In ieder geval op een mooie plek waar we denken een beter en vrijer leven te kunnen leven. Vrij zijn we momenteel inderdaad, al 2 maanden niet hoeven werken is best een luxe. Voor dit moment althans, maar onze handen jeuken om weer eens iets te kunnen gaan doen. Niet dat we hier helemaal stil zitten en niets doen, maar heel veel te doen hebben we niet.. Dus wat dan? Een beetje vervelen, en dat is natuurlijk wel het laatste dat we willen. Gelukkig is er in Zell am See - Kaprun genoeg te doen!

In de afgelopen maand hebben we ook best wel weer wat voor elkaar gekregen. De financiering is helemaal rondgekomen, meubels zijn grotendeels uitgezocht, we hebben wat Oostenrijkers hier in Piesendorf leren kennen en we hebben een skipas voor de komende winter gescoord. Ahum, zoals we al zeiden, niet al te veel dus. Of toch wel? Ook onze website is inmiddels klaar, op een paar vertalingen na. En oh ja, misschien een toekomstige  samenwerking met www.wintersportweerman.nl geregeld en ook nog een bijna complete inventaris voor één van de appartementen gekocht en opgehaald.

Al met al komt het er op neer dat we ons goed vermaken en ook best wel wat te doen hebben, maar we kunnen niet wachten tot we aan de slag kunnen. Gelukkig hebben we begin november het goede nieuws gekregen dat de ski vereniging die het huis huurde per half november het huis leeg op zal leveren en dat wij dus eerder aan de slag kunnen. Nadat  we op 21 november voor het eerst op de ski’s gestaan hebben, hebben we op 22 november eindelijk een sleutel van ons aanstaande-eigen-huis in ontvangst genomen. Langzamerhand kunnen we dus daadwerkelijk onze handen laten wapperen en met de verbouwing beginnen. Een verbouwing waar we veel zin in hebben, alhoewel we af en toe wel wat twijfels hebben.. Het lijkt hier soms net Spanje: alles komt goed, maak je geen zorgen, wij regelen het wel. Tja, dat moeten we dan maar geloven, gelukkig wonen  we bij de schoonmoeder van onze baumeister/architect in huis, toevallig naast zijn eigen huis, dus kunnen we hem een beetje in de gaten houden.

Nu we voor het eerst samen in ons nu lege aanstaande appartementen gebouw geweest zijn, hebben we voor het eerst goed kunnen zien wat ons te wachten staat:

-          Veel stof
-          Een grote kelder erbij om te verbouwen
-          Een tuin die ook nog de nodige euro’s zal gaan kosten om op te knappen
-          Heel veel schuren, zagen, timmeren en verven
-          En nog veel meer …

Al met al dus inderdaad niets om ons zorgen over te maken, we gaan met een gerust hart aan de slag! Conclusie: het bevalt ons hier heel goed en voorlopig loopt alles nog op rolletjes en geheel naar wens!

To zover november 2013, Grüß Gott!