okt 28, 2013

De eerste maand voorbij gevlogen

De eerste maand is voorbij gevlogen. We hebben inderdaad voor appartementen gekozen, althans, het zijn nu nog pensionkamers, die omgebouwd moeten gaan worden in appartementen. Dit gaat allemaal gebeuren in Piesendorf, een dorpje tussen Zell am See en Kaprun in.

Om de emigratie niet te eenvoudig te maken hebben we namelijk een voormalig pension gekocht, bestaande uit 16 slaapkamers die we om gaan bouwen in 9 appartementen met in totaal tussen de 40 en 50 bedden. Starten in januari 2014 en open voor de gasten half juni 2014, in 5 maanden moet het allemaal gebeurd zijn.

Voordat het zover is en we de sleutel van ons paleis krijgen, wonen we tijdelijk in een pension. De kids allebei een eigen slaapkamer, wij ook, en ´s ochtends een verse bak koffie van de pensionhoudster, een vriendelijke dame van 70 die het erg gezellig vindt, twee kleine kinderen en hun ouders over de vloer.

Over de kinderen gesproken, Julia, de oudste, gaat sinds een week hier naar school en doet dat boven verwachting goed, zonder tranen (ook niet bij haar) kunnen we haar achterlaten bij juf Hilde, juf Maresi en de-vreemd-Duits sprekende kinderen. Ook Isabelle hebben we inmiddels ondergebracht, en wel bij een Tagesmutter, waar ze drie ochtenden in de week met andere kinderen kan spelen en de taal alvast kan leren.

Verder een auto gekocht en alle bureaucratische zaken geregeld. Over bureaucratische zaken gesproken, als je een emigratie overweegt naar Oostenrijk, ga er dan niet van uit dat je van de Nederlandse bureaucratie af bent.. Het is hier net zo, alleen wat gemütlicher en je wordt (bijna) overal vriendelijk geholpen.  

Nu half oktober ook de eerste sneeuw gevallen is, niet zo’n klein lullig beetje, maar gelijk goed, weten we dat we inderdaad in Oostenrijk zitten en dat het ons hier bevalt. Verschillen zijn er zeker, maar niet echt schrikbarend:

-          Hardlopen is ook op 800m al een stukje zwaarder dan op 8m onder NAP
-          Brood eten moeten we hier opnieuw leren… Een volkoren tijgerbrood hebben we hier nog niet                              gevonden
-          Half oktober al 15cm sneeuw in het dorp is voor ons ook nieuw
-          9 appartementen verbouwen zal ook in Oostenrijk een hels karwei worden

Tot zover het vervolg, Grüß Gott!