sep 30, 2013

Doe-het-zelf-emigratieplan

Om de vindbaarheid en aantrekkelijkheid van je website te vergroten, zou de website “in beweging” moeten zijn, volgens de makers. Wij als leken konden daarop in deze drukke tijden alleen maar bedenken de laptop van 3 hoog naar beneden te gooien, om iets in beweging te krijgen..

Nee, in beweging zijn betekent dat er regelmatig iets nieuws te melden is op de website. Zijn advies: schrijf een blog.. Tja, moet je ons voor hebben, schrijfwonders die we zijn...

Maar goed, laten we beginnen bij het begin. Drie jaar geleden hakten we de knoop door en besloten we te gaan emigreren. Mocht je nog een manier zoeken om je familie en vrienden te stangen, gooi dan zo’n boodschap in de groep, want dat is toch wel even schrikken voor je omgeving.

Wij besloten al snel dat het Oostenrijk moest worden, aangezien dit land het meeste aansluit op onze wensen, en dat we daar appartementen zouden gaan verhuren om in ons levensonderhoud te voorzien. De plaats van bestemming: Zell am See - Kaprun.

Nadat je het besluit eenmaal genomen hebt, komt er heel wat op je af, hieronder in het kort een doe-het-zelf-emigratieplan:

  1. Probeer je huis niet te verkopen tijdens een crisis. Emigreren kost een hoop geld en het is dus zonde als je dat geld vervolgens over de balk gooit bij de uiteindelijke verkoop.
  2. Als je je huis verkocht hebt, ga dan met je gezin drie maanden bij je ouders inwonen. Een beetje sparen en dan met 5 kilo overgewicht je droom achterna.
  3. Doe mee aan “Ik vertrek”. Niemand kijkt ernaar, maar als je zegt dat je van plan bent te emigreren vraagt 9 van de 10 of je meedoet aan dit programma. Stiekem kijken er dus gewoon ruim 1 miljoen mensen en dat is een hoop gratis reclame!
  4. Stop een maand of drie voordat je daadwerkelijk vertrekt met werken. Emigreren kost een hele hoop tijd, die je niet hebt als je nog 40 uur per week in de file staat. Zeker als je van plan bent appartementen te gaan verbouwen.
  5. Neem de tijd, doe geen overhaaste dingen en laat alles gewoon op je afkomen!

Als je bovenstaande in je achterhoofd houdt, kan er weinig meer misgaan, weten wij inmiddels uit ervaring.

Tot zover het begin, Grüß Gott!