jun 4, 2014

Vroege vogels

Je hebt weleens van die dagen… Te veel aan je hoofd om op te noemen, ’s nachts wakker worden omdat je naar de wc moet (voor ingewijden al langer bekend, maar de schrijver van deze blog moet er ’s nachts nogal eens uit om naar de wc te gaan) en daarna niet meer kunnen slapen omdat je zoveel gedachten hebt. Wat doe je dan om 04.15 uur in de ochtend? Juist, een blog schrijven, want dat is alweer even geleden. De verbouwing loopt redelijk door, de appartementen krijgen echt vorm, de badkamers zijn betegeld en we kunnen bijna aan het afwerken beginnen. Alhoewel, bijna is niet helemaal correct. Ik reken vloeren leggen tot het afwerken en toevallig worden de vloeren vandaag bezorgd. Aangezien we nog wel ergens wat kosten wilden besparen, heb ik in een helder momentje bedacht deze vloeren zelf te gaan leggen…  Gelukkig maar 800m2, dus dat valt mee..

Vorige week maandag de laatste officiële Verhandlungen gehad met de plaatselijke ambtenarij en ook hier weer met een paar heldere lichtjes die, zonder de situatie ter plaatse te bekijken, in al hun wijsheid een ingrijpend besluit nodig vonden. Het nieuwe trappenhuis zou tot en met de 2e verdieping gebouwd worden, het penthouse zou dan met de bestaande trap bereikt kunnen worden. Komen die grappenmakers ineens met de opmerking dat het trappenhuis toch echt helemaal tot boven moet gaan.. Beetje jammer, maar ach, gelukkig zat het dak nog niet op het trappenhuis en gieten we er gewoon nog wat beton bij. Er zijn nog 3 weken te gaan tot de officiële oplevering door de aannemer, dus dat moet lukken.

Geert Wilders

Genoeg even over de verbouwing, het leven gaat immers gewoon door en buiten de verbouwing gebeurt er hier ook genoeg. Aangezien we het nog niet druk genoeg vonden, zo’n verbouwinkje tussendoor, vonden we het ook wel een leuk idee om voor een derde kind te gaan. Tussen alle werkzaamheden door natuurlijk een aangename bezigheid. Nu blijkt dat we, tegen alle verwachtingen in, in oktober een zoon mogen verwelkomen. Een echte Oostenrijker!

In Piesendorf worden regelmatig evenementen georganiseerd en daar nemen we graag aan deel om een beetje aan integreren te doen (echt, Wilders zou trots op ons zijn hoe enorm wij ons best doen te integreren). Daarnaast zijn deze evenementen een mooie gelegenheid om het plaatselijke bier te ontdekken en mensen te leren kennen. Zo hebben we het 1 mei feest gehad, 1 mei, dag van de arbeid, is hier echt een dingetje, gewoon een nationale feestdag. Iedereen vrij en dus tijd om wat leuks te doen. In veel dorpen is het dan de gewoonte om voor dag en douw de berg te beklimmen en daar een boom van een meter of 25 te vellen. Deze boom wordt vervolgens, op de hoogste 2 meter na, helemaal ontdaan van takken en bast, zodat er een mooie 1-mei-boom weer naar beneden getild mag gaan worden. Eenmaal beneden moet dat ding weer de lucht in en dat doen “we” hier dus met de hand.. Best zwaar. Voor volgend jaar ben ik uitgenodigd om in alle vroegte mee de berg op te gaan om de boom te halen, integratie al bijna geslaagd!

Gekkenwerk

We zijn inmiddels bijna een jaar geleden verhuisd vanuit ons huis in Rotterdam, kort samengevat:
- hebben we daarna 3 maanden bij mijn ouders gewoond
- hebben we daarna 3 maanden bij tante Resi in het pension gewoond
- hebben we daarna 3 maanden in ons eigen huis gewoond (waar we binnenshuis ook nog een keer verhuisd zijn)
- wonen we sinds 2 maanden in een tijdelijke woning
- gaan we over uiterlijk 2 weken weer terug naar ons eigen huis
- hebben we er dan ongeveer 6 verhuizingen opzitten in een jaar
- zijn we trots op onze kinderen dat die al deze verhuizingen goed doorstaan
- zitten we nog middenin een enorme verbouwing

Als ik het zo teruglees eigenlijk gekkenwerk, maar het einde van de achtbaan nadert en inmiddels is het 04.45 en wordt het langzaam licht buiten, kletsen de vogels hun ochtenpraatje bij elkaar en mijn god, wat is het prachtig buiten en wat zijn we blij dat we hier wonen. Over 2 uur weer aan de lichamelijke arbeid, nu eerst een bak koffie en genieten van de rust in huis!

Foto’s volgen snel, Grüß Gott!